27 augustus 2014

Pieter helpt vermoeid SVHA 1 stap dichter bij de volgende ronde

Na het prima resultaat tegen Excelsior van afgelopen zaterdag(lees ook: SVHA en Excelsior in evenwicht) stond vandaag de uitwedstrijd tegen SVO’68 1 op het programma. Wederom een bekerwedstrijd die afgewerkt zal worden. Nadat iedereen in de poule op 1 punt stond na één wedstrijd was deze wedstrijd cruciaal geworden om het behalen van de volgende ronde. Niet beslissend, nee die valt pas volgende wedstrijd tegen EMM, maar cruciaal zeker.

Dat de wedstrijd tegen Excelsior energie heeft gekost was duidelijk te merken. De eerste minuten van SVHA zijn zwak en onzorgvuldig. Het lijkt nergens op en de ploeg die zaterdag een prima veldspel neer zetten was in de eerste minuten nergens te bekennen. SVO’68 komt dan ook verdiend op 1-0 voorsprong. Het is een frommel goal vanuit een corner. Iets wat ongelukkig maar het is wel een straf voor het zwakke begin van de Herveldse ploeg. Schijnbaar had de selectie dit wel even nodig, na deze tegengoal schikt de ploeg wakker en begint een hoger tempo te spelen en ook het druk zetten gaat beter, wat resulteert in lange ballen van de tegenstander en meer balbezit dus overwicht voor de Groen / Witte. Het is dan ook verdiend te noemen als na 25 minuten een corner word binnen geschoten door Pieter Mantel. De corner kan in eerste instantie nog verdedigt worden maar de afvallende bal is voor Pieter die bewijst weer van waarde te kunnen zijn en zet de 1-1 op het scoreboord in Ooij.

Na de gelijkmaker blijft SVHA de betere ploeg maar niet meer in het tempo en zorgvuldigheid die het na de achterstand toonde. Het is daarom ook niet gek dat beide ploegen gaan rusten met een gelijke stand van 1-1.

Vlak na rust is het wederom Pieter Mantel waar de defensie van SVO’68 geen grip op kan krijgen. De doelpuntenmaker in de eerste helft zet de stand in het voordeel van SVHA(1-2). SVHA lijkt iets makkelijker te gaan voetballen, het blijft echter niet heel erg goed. Het spel is onzorgvuldig en er gaat nog te veel fout. Tegenstander SVO’68 komt in de 2e helft helemaal niet meer aan voetballen toe en hebben duidelijk nog stof om aan te werken de komende weken. SVO’68 moet dan ook nog verder met 10 man als een speler van de mannen uit Ooij met een 2e gele kaart van het veld af gaat. SVHA krijgt kansen, grote kansen maar vergeet de boel echt op slot te gooien waardoor het spannend blijft. 10 minuten voor tijd gooit Stefan van Elk de wedstrijd definitief in het slot. De invaller bepaald de eindstand op 1-3 in het voordeel van SVHA. Helaas werd de wedstrijd in de laatste minuut nog even ontsierd door een directe rode kaart voor de aanvaller van SVO’68 door een natrappende beweging.

Rogier Jansen was kritisch op zichzelf na afloop van de wedstrijd: ‘Het moet en kan beter, zeker mijn eigen spel was niet tevreden over. Ik merkte dat de wedstrijd van zaterdag gewoon nog mee speelde en dan moet je verdedigend soms beter staan’ aldus de aanvaller die vandaag niet tot scoren kwam. Rogier vervolgt: ‘De trainer was niet tevreden over ons spel, maar dat weten we zelf ook. Het moet beter. De trainer was zeer tevreden over het feit dat we ons niet mee lieten slepen in de fysieke strijd die SVO  wilde aangaan. Wij pakte in de gehele wedstrijd geen enkele kaart’.

2 september speelt SVHA haar laatste bekerduel in de poulefase tegen EMM. EMM op deze zelfde avond een tik van rivaal Excelsior Zetten. Ze verloren hun wedstrijd met 6-0. Statistieken geven geen garantie tot succes dus zullen de mannen van Henk Stuivenberg(maak kennis met de nieuwe hoofdtrainer) er weer moeten staan tegen EMM die hun laatste strohalm moeten aangrijpen tegen SVHA. Ook is de wedstrijd tussen Excelsior en SVO’69 nog van belang. Er is dus nog niks beslist, maar het ziet er goed uit voor de heren van SVHA 1

Maar… nu eerst het Kick-off weekend, zie jullie daar!

Fotografie: René Roelofs