5 oktober 2014

SVHA 1 geeft wedstrijd uit handen in hectische slotfase bij Elsweide

SVHA heeft de wedstrijd tegen Elsweide verloren met 4-2. Op sportpark Elsweide kwam de thuisploeg al na 3 minuten spelen op voorsprong. Nadat SVHA was bekomen van de schrik had het het betere van het spel en kwam het dan ook verdiend via goed positiespel op gelijke hoogte door Ali Saleh. Na de gelijkmaker ging de wedstrijd op en neer. Het was wachten op een treffer aan één van de twee kanten maar deze bleef voor de rust nog uit.

Na de rust komt SVHA beter uit de kleedkamer dan het aan de wedstrijd begon. Een goede individuele actie van Ali Saleh word ruw verstoord door de verdediger van Elsweide en de scheidsrechter wijst direct naar de stip. Na wat plaag, duw en trekwerk mocht Ali eindelijk zijn zelf verzilverde strafschop nemen. Hij laat de doelman geen kans en zet de stand op 1-2.

Heel lang mag de Groen / Witte formatie niet genieten van de voorsprong want na een onoplettendheid in de defensie van Herveld komt Elsweide langszij via een kopbal. 2-2. De wedstrijd krijgt dan een vervelende wending. Na een slaande beweging en een verbaal onhandige uiting van 2 spelers van Elsweide wordt hen beide de rode kaart getoond tot onvrede van het Sportpark. De dienstdoende scheidsrechter was duidelijk niet onder de indruk van het thuispubliek en bleef een uitstekende wedstrijd fluiten.

Tegen 9 man loopt SVHA in het mes van Elsweide. De ploeg van Henk Stuivenberg komt niet meer tot scoren ondanks nog enkele goede kansen en ziet aan de andere kant een zwabberend schot achter de doelman verdwijnen. Na een geforceerde 5 minuten van SVHA waar het wanhopig op zoek gaat naar de gelijkmaker krijgt het tot overmaat van ramp ook nog de 4-2 tegen. Een wedstrijd waar SVHA zeker niet de mindere ploeg was en zichzelf ondanks de einduitslag anders doet vermoeden zich veel te kort doet.

Laten we tot slot afsluiten met het feit dat we na vandaag weer hebben geleerd dat SVHA een geweldig club is, en dat het vandaag zeker. Zonder twijfel als sportieve winnaar van het veld stapte. Als man of the match nomineren wij deze week de jonge arbiter die echt een uitstekende wedstrijd floot. De arbiter was duidelijk en gaf een duidelijk signaal af wat niet binnen de lijnen hoort.

Ik refereer even naar een uitspraak die Wilco van Vlaanderen deze week eerder deed: ‘Winnen is leuk maar moet niet ten kosten van alles gaan.’ We hebben vandaag de eer aan onszelf gehouden en kunnen met een goed gevoel vanavond naar bed gaan. Jammer van de 3 punten maar ik ben overtuigd, dat als deze selectie het goede spel vast houd dat de punten echt wel gaan komen.

Volgende week spelen de jongens van één thuis tegen Krayenhoff 1 uit Nijmegen. De Nijmegenaren wonnen van Arnhemia en haalde knap een punt bij SDOO. Het verloor vorige week van Elsweide waar het vandaag onderuit ging met 2-4 tegen WVW. Wij heten jullie alle van harte welkom op Sportpark Jan van Baal in Herveld. Aftrap is om 14:00.