10 november 2014

SVHA 1 wint dik en dik verdiend van hekkensluiter LOO

Zondag 9 november stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Loo 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. Sjoerd Veldhorst keerde na een blessure terug onder lat t.o.v. vorige week, toen Jan-Willem Jacobs nog onder de lat stond. Ook Ali Saleh (topscoorder van SVHA 1) keerde terug na een blessure. Bart van Olderen zou voor de 2e wedstrijd op rij in de spits beginnen, maar moest tijdens de warming-up afhaken met een blessure. Hierdoor begon Pieter Mantel in de spits, en startte Jelmer IJkhout rechts controlerend op het middenveld naast Rogier Jansen.

Na 3 nederlagen op rij werd het weer eens tijd voor een overwinning voor SVHA. Dit moest dan gebeuren tegen de hekkensluiter van de competitie die slechts één punt behaalde in de eerste 6 wedstrijden. SVHA begon fel aan de wedstrijd. Ze zaten kort op de man en creëerden in de eerste 10 minuten een paar kansen. Een schot van Rogier Jansen werd geblokt, en een prima schot van Pieter Mantel belandde op de lat.

Het werd al snel duidelijk dat Loo niet kwam om te voetballen. Met 8/9 man bleven ze op hun eigen helft, en hoopten met counter eruit te komen. Na ongeveer 25 minuten komt Loo op een 0-1 voorsprong. Een lange bal wordt voorin aangenomen door de aanvaller van Loo, die de bal aflegt op een medespeler die de bal binnenschiet. Sjoerd Veldhorst zit er nog aan, maar kan de tegengoal niet voorkomen.

Met nog 20 minuten te gaan in de 1e helft wilde SVHA snel de gelijkmaker scoren. De gelijkmaker komt er in eerste instantie wel. Roy van de Vooren ‘kopt’ een voorzet binnen. De scheidsrechter keurt de ‘kopbal’ goed. De spelers zijn van Loo zijn boos, want Roy van de Vooren schijnt ‘hands’ te hebben gemaakt. De scheidsrechter keurt de goal uiteindelijk af na overleg met de grensrechter.

Zo blijft de stand 0-1 in het voordeel van Loo. In het laatste kwartier van de 1e helft komt er nog 2 keer goed uit. Eerst brengt Sjoerd Veldhorst redding op een schot, en even later grijpt Yosry Hassan goed in als Loo in een 2 tegen 1 situatie komt te staan. Met een 0-1 achterstand gaat SVHA de rust in.

Na de rust wilde SVHA uiteraard zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren. Aan het begin van de 2e helft krijgt SVHA twee corners achter elkaar. Eerst kopt Nelson Konu rakelings naast, en niet veel later kopt Pieter Mantel net over. Rond de 55e minuut komt Jules Merkus in het veld voor Jelmer IJkhout. Jules Merkus gaat rechts voorin voetballen, waardoor Nelson Konu een linie zakt en rechts controlerend op het middenveld gaat voetballen. Rond de 65e minuut scoort SVHA eindelijk de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Jules Merkus komt de bal bij Pieter Mantel terecht die geen moment twijfelt en de bal achter de keeper van Loo schiet, en zo zijn 1e doelpunt van het seizoen mag aantekenen, 1-1.

Dit doelpunt geeft SVHA vertrouwen en ze gaan door zoals ze aan de 2e helft waren begonnen. Een aantal minuten later krijgt SVHA een corner. Rogier Jansen neemt de corner die achter de keeper van Loo wordt binnen gekopt door Roy van de Vooren, 2-1 !

Met nog 20 minuten te spelen mocht dit niet meer fout gaan tegen het verdedigend ingestelde Loo. In het laatste kwartier wordt Leon Latta ingebracht voor doelpuntenmaker Roy van de Vooren. SVHA komt in de laatste paar minuten niet meer in de problemen, omdat Loo zonder overtuiging op zoek ging naar de gelijkmaker. Nadat de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot, konden de 3 punten worden bijgeschreven!

Volgende week speelt SVHA uit bij WVW. Terwijl dit weekend ook de topper tussen Eendracht en SDOO op het programma staat gaat SVHA proberen de goede lijn door te trekken. WVW speelde 2-2 gelijk bij Arnhemia en speelde hun laatste competitie duel voor deze op 12 oktober. Het won toen knap van SDOO. WVW staat 6e met 11 punten uit 7 wedstrijden. We trappen af om 14:30 op Sportpark De Kamp.