26 oktober 2014

SVHA 3 komt horrorstart niet meer te boven tegen SDOO

Vandaag stond de absolute kraker op het programma tussen SDOO en SVHA. Waar SVHA nog alles had gewonnen, liet SDOO twee weken geleden voor het eerst punten liggen(Lees: tegen DSZ). Beide ploegen stonden dan ook bovenaan voor aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Bretagne in Heteren. De prijs voor vandaag? De verstevigde kop positie.

Nog voordat de wedstrijd begint zet Bas ‘de Kogel’ van Brandenburg de boys nog even op scherp met zijn indrukwekkende speech. Ik ben benieuwd welke krijger het beter dan Bas kan. Ik weet in ieder geval wel dat de gene die Bas loot voor Sinterklaas een mooi gedicht krijgt. Hier nog even de woorden: ‘Klavertje 3, vandaag de eerste echte test, één ding wat ons nu nog rest, met passie, strijd en voetbalgeweld.. de punten gaan mee naar Heveld’

Als de wedstrijd begint, begint de ploeg uit Herveld gespannen. En, dat mag ook wel eens gezegd worden. De ploeg spelend in Rood / Wit was gewoon de eerste 20 minuten met goed voetbal de betere ploeg. Waar de krijgers van SVHA 3 normaal het middenveld domineren was vandaag SDOO daar even de baas. Wat ook leidt tot de eerste goal. Een individuele actie vanaf onze linkerkant word bekroond met een prachtige scherpe voorzet voorbij de 2e paal. Daar komt de lange spits ingevlogen en kopt kundig binnen. 1-0. Niet veel later blijft het gespannen gevoel door gaan. Een matige terugspeelbal van Paul de Ruijter kan niet onder controle gebracht worden door doelman Roy Kuiper. De keeper keert de bal nog van de inkomende speler maar de rebound valt precies voor de meegelopen SDOO aanvaller. 2-0.

Een moment voor trainer Angelo Mulder om in te grijpen. De trainer brengt Egon den Hartogh en Mark van Eldik in de ploeg wat meteen zorgt voor dreiging. De kansen voor SVHA beginnen nu op te stapelen en de mannen lijken eindelijk in hun eigen spel te komen. SDOO blijft echter hard werken en met hulp van een goed optreden van de Heteren Goallie behoud het voor rust nog de voorsprong.

Na de rust moest er opportunistischer gespeeld gaan worden. Met de gebroeders de Ruijter op het middenveld komt SDOO er ook helemaal niet meer aan. De broers zeiden al tegen elkaar voor de aftrap van de 2e helft dat er meer geschoten moest worden op goal. Enkele minuten in de 2e helft doet Mark de Ruijter dit ook maar zijn inzet gaat hopeloos naast. De counter blijft echter dodelijk en uit een mislukte voorzet raakt de SDOO speler nog even de lat. Opgelucht kunnen de spelers adem halen en de geplaagde Paul de Ruijter neemt sportieve revanche. De routinier laat zijn broer zien hoe het wel moet en speelt zich zelf goed vrij en mikt zijn inzet vol de kruising in. Een prachtige, echt prachtige goal en de aansluiting is gevonden. 2-1.

SDOO komt er nu helemaal niet meer aan. En dat brengt frustratie met zich mee, een natrappende beweging zorgt voor een 2e gele kaart en SDOO moet met nog een klein half uur spelen met een man minder verder. SVHA ruikt bloed en dat bloed zal er komen. Opnieuw Paul de Ruijter die de hoofdrol op eist. Een corner verdwijnt in één keer in de goal. De verdediger van SDOO probeert nog te pareren maar ziet de inzet onderkant lat alsnog binnen vallen. 2-2.

SDOO is nu rijp voor de slachtbank, de spelers zijn zichtbaar te neergeslagen en het is dan ook wachten op de 2-3 voor het Herveldse voordeel, alleen een klein wonder kan de ploeg uit Heteren nog redden. En dat wonder komt er. De goed spelende nummer 6 van SDOO doet het heel slim. Hij kapt Wim Gerritsen uit in de 16 en Wim laat zijn arm hangen, de spelmaker van SDOO twijfelt geen moment en laat zich direct vallen. De geplaagde scheidsrechter die verder prima floot twijfelde geen moment en beloond de duikeling met een penalty. Mijn inziens te makkelijk, iets wat de arbiter ook realiseerde toen hij de beslissing had genomen. Dit baseer ik puur op het feit dat hij de overtreding niet bestraft met een kaart. De spelmaker van SDOO neemt zelf de strafschop en schiet binnen. Terug bij af. 3-2.

De ploeg uit Herveld blijft beter wat niet geheel verrassend meer is. Met 11 tegen 11 was het al beter in de 2e helft en in de overtal situatie blijft het dus ook beter. Echter komt de ploeg moeilijk tot kansen creëren. Misschien was het wel typerend voor vandaag dat topscorer Mark van Eldik geen enkele kans voor zichzelf kon creëren. De normaal gesproken altijd trefzekere spits kwam er niet aan en dat was tekenend voor het aanvalsspel van de Groen / Witte. Toch komen de krijgers nog langszij. In de 89e minuut word een corner door Roy Vermeulen goed binnen gekopt en lijkt de ploeg alsnog een punt mee te nemen. 3-3.

Mijn inziens hadden we dit punt moeten koesteren en op balbezit de wedstrijd uit moeten spelen. Echter… en je voelt hem aankomen. In alle gretigheid en zoeken naar de 3-4 valt hij juist bij ons. De scheidsrechter eist in de 93e minuut een negatieve hoofdrol op. De arbiter was er even niet meer bij en ziet een 200% buitenspel situatie over het hoofd. De aanvaller van SDOO staat nog achter de doelman terwijl hij een eigenlijk naast de goal verdwijnend schot binnen schiet. De aanvaller zelf kijkt ook vragend naar de scheidsrechter maar die kijkt snel weg. Het moet hem allemaal even te snel zijn gegaan op dat moment, geeft niet. We maken allemaal fouten en wij gaven het tenslotte weg. 4-3.

De felicitaties gaan naar SDOO, wij gaan verder. Wij gaan op jacht op SDOO en ze zullen het weten ook. Tot slot nog even een toelichting op de foto. Na afloop bleven we nog even een biertje drinken in de kantine van SDOO. De uiterst goed verzorgde kantine met heerlijk bier, in briljante glazen was lekker. En de barkeeper van dienst besloot ook nog een rondje te geven aan de mannen van SVHA. Daarvoor nogmaals onze dank!

Volgende week spelen we voor de verandering maar weer niet. Ewijk schijnt een baaldag te hebben aangevraagd en daarom spelen we dus alweer niet. Het is echt om moe van te worden. De week daarop spelen we tegen Driel. Driel wat ik persoonlijk ook als hele goede tegenstander zie. Ze wonnen tenslotte vandaag van het altijd sterke Woezik met 3-1. Zij spelen volgende week wel, ze gaan dan op bezoek bij DSZ. Driel staat met een wedstrijd meer op het zelfde aantal punten. 9 november op Sportpark Driel om 11:00.