4 september 2014

Voetjes op de vloer voor SVHA 1

Dinsdag  avond stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. En na de behaalde resultaten van zowel SVHA als het matige resultaat dat EMM had geboekt was er veel vertrouwen van de Groen / Witte. In de wedstrijd was daar niks van te zien, want SVHA 1 loopt in het vlijmscherpe Randwijkse mes. Uitslag 4-1 in het voordeel van EMM.

De wedstrijd begon matig voor SVHA 1, zeer matig. De ploeg speelde in een te laag tempo en gaf teveel  ruimte weg. Zo was het voor EMM een koud kunstje om de formatie van Henk Stuivenberg weg te counteren. Het spelbeeld in de eerste helft is dan ook een SVHA aan de bal op de helft van de tegenstander tegenover 10 verdedigers. Alleen bij balverlies komen de Randwijkers er dodelijk uit en levert iedere kans bijna een goal op. Zo kan de eerste helft als dramatisch worden afgetekend en staat de Herveldse ploeg met 3-0 achter in Randwijk.

In de 2e helft ging het iets  beter. De trainer was duidelijk niet tevreden en dat heeft hij laten weten in de rust. Want alhoewel het nog steeds niet goed is, is het wel weer van een bedenkelijk niveau. Alle credits hier aan EMM wat gewoon heel compact en goed stond. Spijtig genoeg moet er in de 65e minuut een speler van EMM vertrekken door het zien van de rode kaart. De speler trapt na en gaat terecht van het veld af. De Randwijkse ploeg toont veel agressie en wilskracht. Iets wat blijkbaar in de derby tegen Excelsior niet kon worden gebracht(6-0 nederlaag).

SVHA 1 kan geen gebruik maken en typerend voor deze wedstrijd maakt EMM er ook nog 4-0 van. De eretreffer is geen uitgespeelde aanval, of een vlammend schot. De eretreffer komt op naam van Ali Saleh vanaf 11 meter. Het was gewoon niet goed genoeg en daar moet de ploeg aan gaan werken.

Wij denken dat dit(laatste wedstrijd voor de competitie start) best goed is voor onze jongens. Even uit de euforie stappen en weer weten waar de ploeg staat. Weten waar ze aan toe zijn en dat het allemaal niet voor niks komt. De mannen zullen er voor moeten werken, voor zichzelf, voor elkaar, voor groen/wit, voor SVHA!

Op naar de volgende wedstrijd, succes mannen!

Fotografie: Rene Roelofs